top of page

Jouw bikepack avontuur begint hier!

naar over

Over

Ed’s Bikepacking wordt gerund door Ed Schinkel. Ed is fietsenmaker (Ed’s Fietstechniek) en gepassioneerd fietser en lichtgewicht hiker. Het bikepacken is een geweldige combinatie tussen het fietsen en wandelen. Je maakt op je fietst een meerdaagse trektocht door mooie natuur, hebt een grotere actieradius dan te voet en de kampeerspullen hangen aan je fiets in plaats van op je rug. Tenslotte:
bike + backpacken - back = bikepacken

 

wat heb je nodig?

Wat heb je nodig om

te bikepacken?

Er wordt wel eens gezegd dat de beste fiets om op te bikepacken je eigen fiets is. Hang er tassen aan en fiets de straat uit, en zo is het. Maar als het uitgroeit tot een hobby, je met je fiets op verschillende ondergronden uit de voeten wilt kunnen en er zo goed als zeker van wilt zijn dat de boel heel blijft zijn er mooie opties.

fiets

Ed’s Bikepacking levert fietsen op bestelling. De fietsen worden in overleg met de klant samengesteld en goed afgestemd op het gebruik. Veel bikepackers rijden met stalen frames. In aluminium, carbon of titanium zijn ook mooie en goede frames te vinden.
De te leveren merken zijn onder andere:
Surly, Genesis, Soma en Bombtrack.

Ook het materiaal om zelf je fiets mee te upgraden naar bikepacker levert Ed's bikepacking. De montage van het materiaal kun je aan ons overlaten.

Bijvoorbeeld een stuur van Jones (H-loop bar), ESI siliconen handvatten, WTB banden en velgen.

We bouwen ook wielen op bestelling.

Tubeless maken van de set is mogelijk, geen lekke binnenbanden meer ;)

tassen

Je spullen vervoer je in tassen die direct aan het frame worden gehangen. Er worden meestal geen dragers gebruikt. Sommige langeafstands bikepackers gebruiken wel dragers om meer uitrusting mee te kunnen nemen.

 

Voor elke tocht en omstandigheden kan je het draagsysteem aanpassen of uitbreiden.
Ed’s Bikepacking kan tassen leveren van het Amerikaanse Revelate Design en het Canadeese Porcelain Rocket.

 

Ed fietst zelf met een gecombineerde set van deze merken.

gereedschap

In de natuur vind je op de hoek geen fietsenmaker. Je moet dus selfsupporting zijn en met je gereedschap om kunnen gaan.
Voor kettingproblemen leveren wij bijvoorbeeld de Woolftooth masterlink tang.
Voor snelle en doeltreffende reparatie van je tubeless banden is het Racer setje van Dynaplug een zeer goede en mooie keus.
Pomp daarna de band weer op met een goede en mooie pomp van Crankbrothers Klic-HV of bijvoorbeeld de Lezyne Micro-Floor Drive Pump.


Een goede uitleg over hoe het gereedschap werkt kan gegeven worden.

naar merken

merken

Uiteraard is dit een kleine, maar wel een zeer goede, greep uit de mogelijkheden van frames, tassen en gereedschappen die mogelijk zijn. De internationale website www.bikepacking.com is een grote bron aan informatie op het gebied van kennis, materiaal, route’s enz.


Aarzel niet als je wat wilt weten over bikepacken, neem gerust contact op.

Contact

Ed's bikepacking

Veenweidestraat 8 F

1441NH Purmerend

info@edsfietstechniek.nl

06 44 77 69 88

Success! Message received.

bottom of page